NVM en Cleverbase lanceren Vidua: digitale ID

6 juli 2021

Het gekwalificeerd ondertekenen van uw documenten via Cleverbase ID heeft een nieuwe naam; Vidua. Cleverbase is de Qualified Trust Service Provider achter het merk Vidua. Zij staan onder continu toezicht en voldoen aan de strengste betrouwbaarheidseisen.

NVM en Cleverbase lanceren Vidua: digitale ID

Recentelijk is de merknaam ‘Vidua’ geïntroduceerd en ‘Vidua Wonen’ voor makelaars en hun klanten. Vidua is een digitale identiteit op het hoogste eIDAS niveau die onder toezicht van de Nederlandse overheid wordt uitgegeven. Je kan je met Vidua digitaal identificeren en documenten gekwalificeerd ondertekenen. Om Vidua te gebruiken meld je jezelf eenmalig aan. Vidua brengt daarvoor geen kosten in rekening. De app is vervolgens een identiteitsbewijs en rechtsgeldige handtekening in één. Vidua maakt de app. Vidua Wonen zorgt ervoor dat je die handig kunt gebruiken rondom de koop of verkoop van je huis. Vidua kan je later ook nog op andere plekken gaan gebruiken, zoals bij de overheid, in de zorg en voor je verzekeringen.

Digitaal gekwalificeerd ondertekenen met Zynyo 

NVM leden kunnen bij NVM Digitaal Ondertekenen terecht voor het laten ondertekenen van koopcontracten met Vidua via het Zynyo platform. Als je Realworks gebruikt kan je van daaruit ook documenten digitaal ondertekenen via de bestaande koppeling met Zynyo. Wij bieden makelaars ook de mogelijkheid om documenten te ondertekenen vanuit een eigen Zynyo webapplicatie. Daarin kan je als makelaar zelf documenten aanbieden om te ondertekenen en de e-mailuitnodigingen hebben dan jouw logo en huisstijl. Voor o.a. full service makelaars een ideale oplossing om ook verzekering, hypotheek en organisatie gerelateerde documenten zoals arbeidsovereenkomsten snel en eenvoudig te laten ondertekenen. Daarbij heb je de keuze om documenten op verschillende manieren en niveaus te laten ondertekenen zoals met Muis, iDIN, SMS-TAN en nu ook met Vidua ID. 

Meer weten over de mogelijkheden? We helpen u graag!