VGZ Zorgverzekeraar

VGZ heeft zich tot doel gesteld een grote mate van bedrijfsefficiency door te voeren binnen de organisatie

VGZ is met ruim 2,1 miljoen verzekerden een van de grootste zorgverzekeraars zonder winstoogmerk van Nederland. VGZ is onderdeel van Coöperatie VGZ. Deze coöperatie voert de zorgverzekering uit voor verschillende merken, waaronder VGZ. In totaal verzekert de coöperatie ruim 4 miljoen klanten.

De uitdaging

Vanuit VGZ worden vele contracten opgemaakt, verstuurd en ondertekend tussen zorgverzekeraars en leveranciers. Dit is veelal een tijdrovend proces doordat zowel bij het opstellen van het contract als het vervolgens fysiek laten ondertekenen veel manuren nodig zijn.  VGZ heeft zich tot doel gesteld een grote mate van bedrijfsefficiency door te voeren binnen de organisatie en wenste daarom de contractering van leveranciers te optimaliseren.

De oplossing

Met behulp van de Zynyo Signingservice worden contracten gemaakt in een documentgenerator applicatie en vanuit daar worden e-mailverzoeken met eigen opmaak naar leveranciers verzonden. In de e-mail zit een button naar een beveiligde webomgeving van Zynyo. Hier kan het contract worden ingezien en bij akkoord worden ondertekend met het gekozen authenticatiemiddel (o.a. SMS-TAN of iDIN). De zorgverzekeraar en leverancier ontvangen beiden een kopie van het ondertekende document, waardoor kopiëren en opsturen overbodig is geworden. Werknemers kunnen efficiënter werken doordat administratieve handelingen met vele uren per week worden verminderd.

Waarom Zynyo?

Zynyo zet zich in voor de digitalisering in de zorg en biedt daarvoor innovatieve oplossingen op het gebied van identificatie, digitale ondertekeningen en andere diensten op het hoogst haalbare niveau. Deze zijn volledig in lijn met bestaande wet- en regelgeving.

Klaar voor Zynyo DTM?

Vraag ons naar de mogelijkheden voor uw organisatie.