Handelsbanken

Een snellere afwikkeling van de processen en meer tevreden klanten

Met een team van 40 specialisten verdeeld over drie kantoren beheert Optimix vermogensbeheer (onderdeel van Handelsbanken) ruim € 2,5 miljard voor enkele honderden vermogende families, DGA’s, stichtingen en instellingen.

De uitdaging

Het afsluiten van verschillende uiteenlopende contracten en overeenkomsten met hun clientèle bij het aangaan van de dienstverlening neemt veel tijd in beslag. Dit komt omdat er meerdere handtekeningen nodig zijn van verschillende partijen. De documenten worden per post toegestuurd, ingevuld, ondertekend en vervolgens weer teruggestuurd, waarna deze deels worden doorgestuurd naar derden ter ondertekening. Dit is een omslachtig, tijdrovend en klant onvriendelijk proces.

“We kunnen cliënten nu vele malen sneller onboarden en verbruiken bovendien aanzienlijk minder papier. Zeer prettig.”

— Hoofd Relatiebeheer, Optimix (onderdeel van Handelsbanken)

De oplossing

Door de inzet van de Zynyo DTM (Document Transaction Management) applicatie in de cloud heeft Optimix haar werkprocessen optimaal gedigitaliseerd. Deze oplossing heeft voor een snellere afwikkeling van de processen gezorgd en dit heeft geleid tot meer tevreden klanten. Bovendien levert het versnellen van processen tijdwinst op, waardoor er niet alleen efficiënter maar ook goedkoper gewerkt kan worden.

Waarom Zynyo?

Zynyo zet zich in voor de digitalisering van de financiële dienstverlening en biedt daarvoor innovatieve oplossingen op het gebied van identificatie, digitale ondertekeningen en andere diensten op het hoogst haalbare niveau. Deze zijn volledig in lijn met bestaande wet- en regelgeving.

Klaar voor Zynyo DTM?

Vraag ons naar de mogelijkheden voor uw organisatie.