e-ID

Identificeer gemakkelijk mensen online met Zynyo e-ID

Met de Zynyo e-ID kunt u voortaan uw nieuwe klanten volledig digitaal identificeren. Dit gebeurt op basis van persoonsgegevens die bij een derde partij zijn geregistreerd. Het is niet langer nodig om kopieën van paspoorten op te slaan. Met deze eID wordt alles direct en digitaal afgehandeld. Dit voldoet aan de AVG en bespaart u het bewaren van kopieën met privacygevoelige gegevens.

Hoe werkt e-ID

Het e-identificatie proces begint met het aanvragen van identiteitsgegevens via onze API. Hier kan je aangeven wat je exact wilt aanvragen, denk aan: leeftijd, geslacht, adres enz. Vervolgens ontvang je een link terug waar jij jouw klant naartoe kan sturen. Via deze link start het proces van toestemming om deze gegevens te delen. Hierna wordt de klant teruggestuurd naar uw eigen pagina. Als laatste krijg je de mogelijkheid om de gegevens op te vragen.

Veiligheid

Met iDIN e-ID krijgen uw klanten de mogelijkheid om op een uiterst veilige manier in te loggen, zonder gedoe met gebruikersnamen en wachtwoorden. Online identificatie op basis van gebruikersnaam en wachtwoord blijft lastig. Gebruikers moeten steeds opnieuw wachtwoorden bedenken en onthouden. Het risico bestaat dat mensen kiezen voor gemakkelijk te onthouden wachtwoorden, die daarom ook gemakkelijk te raden zijn, of. anderzijds juist hun wachtwoorden kwijtraken of vergeten.

Met het product iDIN van de Nederlandse banken is inlogen veilig en makkelijk geworden. IDIN werkt op exact dezelfde manier als iDEAL en maakt gebruik van dezelfde identificatiemethode als bij het internetbankieren van de betreffende bank. Veelal geschied inloggen bij een bank op basis van een rekeningnummer, pasnummer en een door een bank reader gegenereerde code of via een QR-code voor de bank app op een smartphone.

Bovendien zal uw conversie aanzienlijk verbeteren bij het gebruik van iDIN. Het delen van kopieën van paspoorten of ID-kaarten wordt door consumenten als vervelend ervaren vanwege privacykwesties en de extra stappen die nodig zijn. Met iDIN delen ze alleen de benodigde persoonsgegevens op een makkelijke, snelle en veilige manier.

iDIN als e-ID

Wanneer de gebruiker de aanvraaglink van identiteitsgegevens opent start het iDIN proces. Hier kiest de gebruiker zijn bank. Hier kan een QR-code gescand worden met de bankapp, waar naar de gebruiker toestemming geeft om gegevens te delen. De gebruiker wordt teruggestuurd naar de gewenste pagina, waar naar u de gegevens kan opvragen in de Zynyo API. Meer informatie over hoe iDIN identificeren werkt? Klik op de knop voor meer informatie

Implementeer meteen!

Deze API direct proberen? Dat kan! Klik op de onderstaande knop om de documentatie te lezen. Als u de API wilt testen, neem dan contact met ons op, dan voorzien wij u van de benodigde credentials om meteen aan de slag te gaan!