Vastgoed

Huurovereenkomsten, koopovereenkomsten en taxaties digitaal ondertekenen

Digitale handtekeningen in de vastgoedsector kosten minder administratieve handelingen, ook kunnen documenten  veel sneller tegen lagere kosten ondertekend worden. Door je klanten de mogelijkheid te bieden op afstand documenten digitaal te ondertekenen draagt bij aan de waardering voor de innovatieve dienstverlening van de vastgoed specialist.

Klanten hebben de mogelijkheid om bijvoorbeeld een huurovereenkomst, verkoopcontract of elk ander vastgoeddocument op elk gewenst moment en vanaf elke locatie te ondertekenen. Ze kunnen snel, veilig en rechtsgeldig documenten ondertekenen met een smartphone, desktop, laptop of tablet.

Met Zynyo eSignature kunt u de volgende documenten eenvoudig ondertekenen:

  • Offertes
  • Opdracht tot dienstverlening
  • Huurovereenkomsten
  • Koopcontracten
  • Taxatie rapporten
  • Volmachten

de juiste digitale handtekeningen in de vastgoedsector

De drie niveaus van een digitale handtekening zijn wettelijk allemaal geldig, maar ze hebben een verschillende mate van bewijskracht. Zo blijft het bij een meningsverschil lastig te bewijzen of een gescande handtekening daadwerkelijk is geplaatst. Bij een geavanceerde of gekwalificeerde elektronische handtekening is dit wél vast te stellen en ook het vaststellen van de identiteit is daarbij van belang. Hoe beter, hoe hoger de betrouwbaarheid en rechtszekerheid.

"De techniek van Zynyo helpt ons om landelijk onze verkoopdienst neer te zetten terwijl we centraal vanaf 1 locatie werken. Het werkt zeer efficiënt en stelt koper en verkoper in staat vanaf de bank de koopovereenkomst met een smartphone te ondertekenen. De techniek werkt goed en is betrouwbaar."

— Mark Glas, De Gratis Makelaar

KYC

Bij het digitaal onderteken is het ook mogelijk een persoon gelijk online te identificeren. Bij het ondertekenen een document kan de identificatie worden vastgesteld met o.a. iDIN - een samentrekking van ‘iDentificeren’ en ‘INloggen’. Dit identitiet verificatie middel maakt het mogelijk om je als consument online te identificeren en te authenticeren met behulp van je eigen bank-login. Het principe is heel eenvoudig omdat het net zo werkt als iDeal en tevens gebruik maakt van dezelfde betrouwbare infrastructuur zonder dat er betalingsverkeer plaatsvindt.

In plaats van het doen van een betaling, worden na inloggen bij jouw bank, de NAW-gegevens vrijgegeven die bij de bank bekend zijn. Banken zijn verplicht de gegevens van het identiteitsbewijs van hun klanten te controleren en vast te leggen. Dit staat in de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme – de WWFT. Door het controleren en vergelijken van de NAW-gegevens wordt de identiteit bevestigd. Het grote voordeel is dat vrijwel iedereen iDIN direct kan gebruiken.

“We wilden graag eenvoudig en snel online documenten kunnen ondertekenen. Gemak, snelheid, kostenbesparing, maar ook medewerkers en klanten die positief verrast worden. Keep up the good work Zynyo!”

— Steven Lagerweij, Hoekstra & van Eck Makelaars

Toepassing

Zynyo heeft iDIN als authenticatie middel beschikbaar gemaakt binnen het eSignature platform. Vastgoed professionals kunnen op verschillende manieren iDIN inzetten om documenten laten ondertekenen. Dat kan door een technische API-koppeling met de eigen backoffice systemen, maar ook met de Zynyo webapplicatie, de Zynyo START cloudoplossing of Zynyo Sharepoint.