NVM

Zynyo faciliteert de digitale transformatie van de Nederlandse woningmarkt

Introductie

Als gevolg van COVID-19 werden de werkzaamheden van makelaars bemoeilijkt. De Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) wilde haar leden helpen en heeft in maart 2020 een task force opgezet om woningverkoopcontracten digitaal te kunnen laten ondertekenen. De NVM benaderde ZYNYO om haar platform voor digitaal ondertekenen in te zetten voor de task force.

Makelaar-te-koop-huis

De uitdaging

Voor de NVM waren er verschillende uitdagingen. Allereerst was er een organisatorische uitdaging: de enorme hoeveelheid contracten moest nu door de NVM worden verwerkt, terwijl dit voorheen werd gedaan door medewerkers op het makelaarskantoor. Daarnaast moesten ook andere partijen in de woningverkoopketen, zoals notarissen en hypotheekverstrekkers, deze digitaal ondertekende contracten accepteren.

De Oplossing

Alle documenten en gegevens van makelaars, verkopers en kopers worden naar de task force gestuurd. Sommige makelaars gebruiken hiervoor het CRM-systeem van de NVM (Realworks) of de online NVM ledenportaal. De task force kan eenvoudig de benodigde informatie overnemen in de DTM (Document Transaction Management) applicatie van ZYNYO om de ondertekenverzoek te versturen.

Deze applicatie ondersteunt samenwerking tussen collega's bij het versturen, monitoren en verwerken van ondertekenverzoeken. Sommige contracten vereisen handtekeningen van kopers, verkopers en makelaars, en dit verloopt nu razendsnel dankzij het digitale proces. Om de identiteit van de ondertekenaars te waarborgen, stelt het Koninklijk Notarieel Broederschap (KNB) dat de iDIN-authenticatie van de bank in deze situatie voldoene is. ZYNYO is geaccrediteerd door de bankenvereniging Currence om iDIN als authenticatiemiddel aan haar klanten aan te bieden. Bij het ondertekende document wordt een akte met de audit trail van alle onderteken acties bijgesloten met de geverifieerde iDIN gegevens (voornaam, achternaam, geboortedatum en adres).

Resultaten

Hoewel de COVID-19 maatregelen zijn opgeheven is de vraag naar deze dienst van de NVM alleen maar toegenomen, en helpt nu vele duizenden kopers en verkopers per maand. De task force is opgenomen in een nieuwe label van de NVM, genaamd NVM Service Office, met als doel meer initiatieven te ontwikkelen om makelaars op specifieke gebieden te ontzorgen.

Conclusie

Met ZYNYO beschikt de NVM over een betrouwbaar platform dat in staat is om vele duizenden ondertekenverzoeken per maand te verwerken en het team overzicht te laten behouden over de voortgang van de lopende ondertekenverzoeken. Als uw organisatie ook uitdagingen heeft met papieren ondertekenprocessen of kosten wil besparen op administratieve handelingen, aarzel dan niet om contact op te nemen voor een adviesgesprek met een consultant.

Benieuwd naar de mogelijkheden

Vraag ons naar de mogelijkheden voor uw organisatie.