Zynyo PKIo CloudHosting

Overal zonder extra hard- en software digitaal gekwalificeerd ondertekenen

Zynyo is de eerste signing service in Nederland die gekwalificeerd ondertekenen kan aanbieden vanuit de cloud. Dit betekent dat naast de software voor digitaal ondertekenen ook de benodigde PKIo of PKIoverheid beroepscertificaten in de cloud gehost kunnen worden. Certificaathouders kunnen daarmee via een internetverbinding overal en zonder extra hardware en software gekwalificeerd digitaal ondertekenen.

Gemak dient de mens

De meeste certificaathouders maken gebruik van een USB stick of smartcard met daarop het certificaat. In sommige gevallen heeft men hiervoor zelfs speciale software en hardware aangeschaft (een zogenoemde HSM). Met Zynyo PKIo CloudHosting heeft u geen gedoe met USB sticks, smartcards of dure en complexe hardware. Tevens beschikt u dan over digitaal ondertekenen waarbij u niet alleen eenzijdig gekwalificeerd digitaal kunt ondertekenen, zoals bij gebruik van een USB stick en smartcard, maar ook geavanceerd en gekwalificeerd kunt ondertekenen in één document.

Voordelen Zynyo PKIo CloudHosting

Er zitten verschillende voordelen aan het hosten van PKIoverheid beroepscertificaten in de cloud. We hebben er een aantal voor u op een rij gezet:

  • Ondertekenen zonder speciale hardware of software
  • Geen gedoe met USB sticks of smartcards
  • Meerdere niveaus handtekeningen op één document (bij gebruik USB stick en smartcard is alleen enkelzijdig ondertekenen mogelijk)
  • Gekwalificeerd en geavanceerd ondertekenen in één document

CloudHosting, Uniek in Nederland

Zynyo heeft een eigen HSM-infrastructuur ontwikkeld bestaande uit meerdere redundant uitgevoerde Hardware Security Modules. Iedere HSM is onderverdeeld in meerdere partities. Deze partities kunnen gezien worden als een soort kluisjes en zijn uitsluitend toegankelijk vanuit het netwerk van de eigenaar. In deze partities worden de PKIoverheid beroepscertificaten gehost. Per partitie kunnen meerdere PKIo beroepscertificaten gehost worden. Echter uitsluitend certificaten van dezelfde organisatie. Zynyo voldoet aan de strenge eisen die de Nederlandse overheid stelt aan certificaathouders en is daarmee uniek in Nederland.

Interesse in Zynyo PKIo CloudHosting

Heeft u interesse in Zynyo PKIo CloudHosting of vragen over gekwalificeerd digitaal ondertekenen in de cloud? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op +31 88 00 287 00, stuur een mail naar contact@zynyo.com of vul het formulier in. We nemen dan per ommegaande contact met u op.

* Deze velden zijn verplicht.

HSM
Een HSM of Hardware Security Module is speciale computer hardware voor het beveiligd opslaan en gebruiken van versleutelde gegevens zoals private keys van PKI certificaten.

Redundant
Redundant betekent dat de twee servers met certificaten elkaars kopie zijn. En zodra de ene server uitvalt, neem de andere server de taken over waardoor er geen of nauwelijks downtime is. Belangrijk voor grote(re) gebruikers van certificaten.