Zynyo is iDIN Digital Identity Service Provider

9 februari 2021

Zynyo mag zich voortaan Digital Identity Service Provider (DISP) noemen. Hiermee is Zynyo door Currence toegelaten om als contractpartij zijn klanten de mogelijkheid te bieden om de identificatiedienst iDIN op hun website te integreren.

Zynyo is iDIN Digital Identity Service Provider

Hiermee zet Zynyo een volgende stap in haar strategie de beste identificatiediensten op een best mogelijke wijze beschikbaar te maken voor klanten. Deze dienst kan breed worden ingezet voor meerdere handelingen: Identificatie, inloggen, leeftijdsverificatie en digitale ondertekening.

Wie in een gereguleerde industrie klanten digitaal transacties aanbiedt, heeft te maken met ingewikkelde wet- en regelgeving te maken. Als gevolg van COVOD19 is de behoefte aan betrouwbare toegangsmiddelen verder toegenomen. Een voorbeeld daarvan is het digitaal ondertekenen van koopovereenkomsten door particulieren waarbij iDIN is ingezet als eID, hetgeen door notarissen wordt geaccepteerd. Maar ook in een bancaire omgeving is er een ‘race-to-the-top’ wat betreft e-identificatie op afstand waar te nemen. Dankzij de certificering als DISP kunnen wij onze klanten verder ontzorgen met toepassingen waarbij betrouwbare identificatie vereist is, waaronder dus digitaal ondertekenen. Een goede ontwikkeling, want wije verwachten dat iDIN de komende jaren een grote vlucht gaat nemen in Nederland.

Suren Balraadjsing, Auditor Risk bij Currence, is verheugd om Zynyo te verwelkomen als iDIN Digital Identity Service Provider. “Onafhankelijke DISP’s, zoals Zynyo, kunnen innovatieve marktproposities aanbieden en leveren daarmee een zinvolle bijdrage aan de verdere ontwikkeling van iDIN als betrouwbare Nederlandse eID. Zo wordt het voor consumenten en kleine bedrijven steeds gemakkelijker en aantrekkelijker om iDIN te gebruiken voor veilig, vertrouwd en betrouwbaar online identificeren en daarmee ook digitaal ondertekenen te faciliteren. Uiteindelijk leidt dit tot meer maatschappelijk vertrouwen in eIDs bij online transacties.”

Benieuwd hoe Zynyo u hiermee kan helpen?

Neem vrijblijvend contact op met Joost Hament (Head of Legal).
Aarzel niet, zekerheid is de basis.