Diensten voor digitaal ondertekenen

Wij leveren alle diensten om veilig én betrouwbaar digitaal te kunnen ondertekenen

Alle diensten voor digitale handtekeningen

Zynyo Signing Service Provider levert alle diensten voor digitale handtekeningen. Wij zorgen dat iedereen veilig, rechtsgeldig en betrouwbaar digitaal documenten kan ondertekenen. Of het nu gaat om geavanceerde digitale handtekeningen of om gekwalificeerde digitale handtekeningen, bij Zynyo kunt u een compleet ondertekensysteem afnemen. Voor eigen gebruik of om uw dienstenpakket mee uit te breiden. Onze software is eenvoudig te integreren in verschillende pakketten waardoor digitaal ondertekenen snel onderdeel is van uw processen. We beschikken over alle mogelijke authenticatiemiddelen waaronder het onlangs geïntroduceerde iDIN.

Wet en regelgeving

Met Zynyo voldoet u te aller tijden aan de actuele wet en regelgeving. Ons modulaire platform is niet alleen veilig en betrouwbaar, maar ook flexibel opgezet waarmee Zynyo snel kan inspelen op wijzigingen in wet en regelgeving. Zynyo is PKIoverheid gecertificeerd en beschikt over een eigen cloud gebaseerde HSM op FIPS level 3. Hiermee zijn wij de enige signing service provider van Nederland die uw PKI certificaten mag hosten.

Veilig en betrouwbaar

Zynyo heeft het meest veilige en betrouwbare platform in Nederland voor digitale handtekeningen. Het volledig redundante platform is in Nederland ontwikkeld en wordt gehost in Nederlandse datacenters die voldoen aan alle gestelde certificeringseisen. De cloud gebaseerde HSM heeft FIPS level 3, hetgeen het hoogste niveau is voor IT-oplossingen in beveiligde omgevingen. Het platform heeft een zeer hoge beschikbaarheid en kan grote volumes digitale handtekeningen verwerken, tot wel 6.000.000 handtekeningen per uur. Hierdoor zijn er geen wachttijden bij het verwerken van handtekeningen. Het platform heeft een flexibele configuratie zodat er snel op de individuele wensen van klanten kan worden ingespeeld. Er kan daardoor tevens adequaat worden ingespeeld op veranderende wet- en regelgeving. Het platform is zo ingericht dat er gebruik kan worden gemaakt van alle beschikbare en betrouwbare authenticatiemiddelen.

Federal Information Processing Standard (FIPS)

FIPS 140-2 is een overheidsnorm van de VS die de eisen voor versleuteling en gerelateerde beveiliging beschrijft, waaraan IT-producten moeten voldoen voor gevoelig, maar niet-geclassificeerd gebruik. FIPS 140-2 definieert vier beveiligingsniveaus:

  1. Level 1 wordt gewoonlijk gebruikt voor versleutelingsmethoden uitsluitend door middel van software en vereist zeer beperkte beveiliging. Alle componenten moeten van goede kwaliteit zijn en mogen geen ernstig ontoereikende beveiligingstypen bevatten.
  2. Level 2 vereist op rollen gebaseerde authenticatie. (Authenticatie op individueel niveau is niet vereist.) Het vereist ook de mogelijkheid om fysieke demontage te detecteren met behulp van vergrendelingen of afsluitingen die de demontage aantonen.
  3. Level 3 is ook bestand tegen onbevoegde demontage of modificatie, wat hacken zeer moeilijk maakt. Bij detectie van onbevoegde demontage moet het apparaat alle cruciale beveiligingsparameters wissen. Niveau 3 omvat ook sterke cryptografische beveiliging en management, op identiteit gebaseerde authenticatie en een fysieke of logische scheiding tussen interfaces die de in- en uitgang zijn voor belangrijke beveiligingsparameters.
  4. Level 4 omvat geavanceerde beveiliging tegen onbevoegde demontage en is ontworpen voor producten die in fysiek onbeveiligde omgevingen functioneren.

Eenvoudige integratie

Onze software kan eenvoudig worden geïntegreerd in de door u gebruikte toepassingen en softwarepakketten. Een kleine uitbreiding van de betreffende interfaces is vaak al voldoende. Desgewenst kunnen wij de integratie verzorgen samen met uw softwareleverancier. Het gebruik van geavanceerde en/of gekwalificeerde digitale handtekeningen kan zo eenvoudig worden gerealiseerd en snel worden geadopteerd in de bestaande processen. Er zijn geen speciale opleidingen of trainingen nodig voor uw medewerkers.

Wil uw organisatie ook veilig en betrouwbaar digitaal ondertekenen?

Maak dan een vrijblijvende afspraak met Zynyo. U kunt ons bellen op +31 088 00 287 00 of neem contact met ons op via mail: