CheckedID

Geavanceerd ondertekenen met je paspoort

Door de samenwerking met onze partner JanusID is het nu bij Zynyo mogelijk om met een identiteitsbewijs, zoals paspoort, ID-kaart of rijbewijs, geavanceerd digitaal te ondertekenen.

De mobiele app die daarvoor nodig is heet CheckedID en is gratis verkrijgbaar in de Apple en Android stores. De ID-verificatie gebeurt op een zeer veilige en privacy vriendelijke manier. Alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor het geavanceerd ondertekenen worden aan Zynyo ter beschikking gesteld.Voorbeeld van onze authenticatie middelen

Hoe werkt CheckedID?

De ondertekenaar ontvangt een uitnodiging om te ondertekenen met CheckedID. In de derde en laatste stap van het ondertekenproces moet de ondertekenaar een QR code scannen. Als de CheckedID app al op de smartphone staat wordt de ondertekening afgerond door het ingeven van de persoonlijke pincode. Als de ondertekenaar nog geen CheckedID app op zijn of haar smartphone heeft kan deze via de beschikbare links naar de App stores om deze te installeren.

Na installatie en openen van de app start de optische verificatie. Dit biedt een hoge mate van zekerheid om de echtheid van een ID-bewijs vast te stellen. De meeste smartphones hebben ook een NFC functie waarmee de chip in het ID-bewijs kan worden uitgelezen. Dit biedt maximale zekerheid. Vervolgens wordt de pasfoto van het ID-bewijs biometrisch vergeleken met de selfie die van de houder is genomen. Bij het nemen van de selfie vindt zogenaamde ‘liveness detection’ plaats om te borgen dat de selfie van een levend persoon wordt genomen. Dit verzekert dat het ID-bewijs en de houder bij elkaar horen.

Nadat alle gegevens verzameld zijn, wordt de verificatie gestart. Deze verificaties zijn o.a. het vaststellen van de echtheid van het gebruikte ID-bewijs, en het verifiëren van de houder van het ID-bewijs.

Voor instructie over het geavanceerd ondertekenen met CheckedID kunt u hier terecht in ons online Helpcentrum.

Voordelen van geavanceerd ondertekenen met CheckedID

Veilig, bewezen en betrouwbaar

CheckedID is gebaseerd op state-of-the-art en bewezen technologie van Mitek Systems (NASDAQ: MITK), een wereldspeler op het gebied van identiteitsverificatie en identiteitsverificatie softwareoplossingen. Het backend systeem staat in ISO27001 en SOC compliant data centers waarbij geborgd is dat de gegevens in de EU blijven. De CheckedID app werkt op elke smartphone en tablet en kan gegevens uitlezen van elk ID-bewijs, uit meer dan 200 landen. Zodra de transactie is afgerond, worden alle verwerkte gegevens van de smartphone gewist. De app laat geen enkel spoor na. CheckedID voert de ID-verificatie uit en daar wordt in de Akte van Ondertekening rapport gemaakt. Een papieren of digitaal los kopietje paspoort is niet meer nodig en het werkt snel.

Geavanceerd ondertekenen met ID-bewijs

  • Snelle, accurate en veilige identiteitscontrole
  • Eenvoudig in gebruik
  • Altijd een perfecte controle, in één keer
  • Meer dan 200 landen geschikt
  • Voorkomt ID-fraude en datalekken
  • Verlaagt uw kosten voor identiteitscontrole
  • Bewijst dat identificatie zorgvuldig is gedaan

Interesse in geavanceerd ondertekenen met CheckedID?

Informeer vandaag nog naar de mogelijkheden.