Digitale handtekening in de zorg

digitalisering van de zorg door middel van documenten digitaal ondertekenen en online goedkeuring van patiënten

In de zorgsector gaat de digitalisering in ras tempo. Zorgprofessionals werken steeds meer met een tablet en verzorgenden kunnen met hun mobiele telefoon dossiers bekijken en desgewenst erin rapporteren. Zo hebben ze altijd actuele cliëntinformatie bij de hand. Familie van cliënten kunnen desgewenst de zorgplannen online inzien. Dit alles levert een efficiënte en hogere kwaliteit van zorg op. De tijd van een papieren zorgmap is voorbij. De volgende stap in deze ontwikkeling is de mogelijkheid om ook zorgplannen en andere documenten digitaal te ondertekenen.

Ook kan eenvoudig goedkeuring worden verkregen om patiëntgegevens tussen verschillende zorgaanbieders te delen. Dit scheelt niet alleen een hoop tijd, geld en administratieve rompslomp, maar ook sluit deze stap naadloos aan bij de verdere digitalisering van de zorgsector. Nu wordt het gedigitaliseerde proces onderbroken om documenten af te drukken, te tekenen en te verzenden. Hetgeen een verstoring is van een efficiënt proces. Zynyo ondersteunt al meerdere zorginstellingen en ziekenhuizen.

Digitaal ondertekenen

Het gebruik van geavanceerde- of gekwalificeerde digitale handtekeningen in de zorg kan doorgaans worden geïntegreerd in de gebruikte toepassingen. Een kleine uitbreiding van de bestaande interfaces is vaak al voldoende. Hierdoor wordt het werken met digitale handtekeningen snel geadopteerd in de bestaande processen. Er zijn geen opleidingen of trainingen nodig voor de medewerkers. Uiteraard is het ook mogelijk onze applicatie voor documenten proces management, geïntegreerd met digitaal ondertekenen, te gebruiken naast of gekoppeld aan het bestaande zaaksysteem. Wanneer gebruik gemaakt wordt van geavanceerde digitale handtekeningen, hebben deze veelal dezelfde juridische waarde als de nat geschreven handtekeningen.

Besparing berekenen

Wilt u weten hoeveel uw organisatie kan besparen door het gebruik van geavanceerde en gekwalificeerde digitale handtekeningen?
Gebruik dan onze rekenmodule!

Zynyo in eigen
beheer

Wil uw zorginstelling gebruik maken van geavanceerde en/of gekwalificeerde digitale handtekeningen. En u zoekt hiervoor een betrouwbare partner die alle facetten van digitaal ondertekenen in huis heeft. Kijk dan bij Zynyo in eigen beheer.

Zynyo voor software
ontwikkelaars

Wilt u geavanceerd- of gekwalificeerd digitaal ondertekenen integreren met uw specifieke software voor de zorg? En zoekt hiervoor een partner met kennis en ervaring in de bouw? Kijk dan bij Zynyo voor software ontwikkelaars.